El Negocito  
El Negocito is a meetingplace for Chilenos, Latinos, Belgians and whoever shows up at 'het Zuid' in Ghent and stands for a homely atmosphere and a simple but tasty Chilean cuisine.
 
 


El Negocito Café/Club

 home 

 drinks 

 food 

 archive 

 press 

 contact 

 links 

 

 

piano met dank aan

 

 

wednesday 05/02 22:00
La Mal-Querida
Mexican Danzón

La Mal-Querida (de ongeliefde) ontstond 2 jaar geleden dankzij de gezamenlijke liefde voor Latijns-Amerikaanse muziek. 5 MexicAntwerpse muzikanten van o.a. Sindicato sonico, Maguaré, Hooverphonic (symfonie) en El junta cadaveres sloegen de handen (instrumenten) in elkaar om een repertoire van Old school Latijns-Amerikaanse salon muziek te combineren met folk, cumbia en soms rock, een combinatie dat La Mal-Querida een echte fiesta band maakt.

Danzón is het officiële genre en dans van Cuba. Het is ook een actieve muzikale vorm in México en is nog steeds geliefd in Puerto Rico. De danzón ontstaan ??uit de Cubaanse/Spaanse contradanza (binnen en buiten Cuba bekend als de Habanera). Beïnvloed door Europees en Afrikaanse ritmische dansstijlen werd het een echte mix van Europese en Afrikaanse invloeden.
Danzón was ook erg populair in de Gulf Coast staat Veracruz, México, vanwege de sterke Cubaanse invloed in de regio. Later danzón ontwikkeld in Mexico-stad , vooral in de beroemde Salon Mexico , in feite , danzón heeft het overleefd als een dans meer dan in Cuba en vele beroemde danzones werden gecomponeerd zoals de beroemde Nereidas en Telefono de larga distancia , beide werken van Amador Perez Dimas , van de stad Zaachila , in de buurt van Oaxaca stad.

met
Pablo Arreola - Gitaar-Zang
Román Santos - Contrabas
Pedro Pozos - Viool
Domingo de Jesus - Piano
Gabriel Valeria - Latijns-Amerikaanse Percussie

La malquerida from Arbol de Luz on Vimeo.

 

friday 14/02 22:00
the Flamingo Sisters
Theatraal muzikaal wonder brengt Valentijn

Na the Jackson Five, The Olson Twins en the Kelly family heeft Vlaanderen nu ook zijn eigen muzikale wonderfamilie: the Flamingo Sisters. Broers Wim en Gregory, zus Sabrina, halfzus Samantha en niet te vergeten Nonkel Rudy, veroverden reeds vele harten en zijn op weg om ook jouw hart te veroveren. Als het allereerste muzikale relatiebureau beloven ze liefdevolle aandacht aan al wie het nodig heeft en laten ze de temperatuur in het publiek stijgen. Met hun betoverende golden oldies brengen ze een hommage aan alles wat een hommage verdient. Flamingo Sisters is muziek en theater met een lach en een traan!

met
Virginie Allard, Sarah Beel: zang
Peter Dekeyser, Bart Dujardin en Wouter Verdegem: ukulele

 


Bienvenidos !!!

 

 El Negocito X-tra

MN Catering 

 MN Distributions 

 MN Recordings 

 el NEGOCITO Records 

 Q'Onda? vzw 

 Citadelic 

 La Resistenza 

 redlightBlue 

facebook  


Brabantdam 121
9000 Gent
info@mi-negocio.net

0495/27.44.94

 

 

El Negocito is ELKE DAG open vanaf 18uur / El Negocito es CADA DIA abierto desde las 18